Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парламентарна делегация начело с Цецка Цачева забави заминаването си за Индия

Снимка: БГНЕС

Парламентарна делегация начело с председателя Цецка Цачева забави заминаването си за Индия, тъй като изпусна полета. Министърът на транспорта Ивайло Московски заяви, че най-вероятно ще има наказания за персонала на летище София. Очаква се по-късно българските парламентаристи и министрите Сергей Игнатов и Стефан Константинов да заминат за Индия.

За забавянето пръв информира Ваньо Шарков от Синята коалиция, който е един от участниците в делегацията.

Отидохме там в десет часа, тоест един час преди полета, хората, които се занимаваха с протокола, си свършиха перфектно работата и чакахме по неясни причини. Дойдоха да ни вземат някъде към 11 ч. малко след като трябваше да е излетял самолета и ние отидохме и видяхме как той излетя. Това, че излитаме няколко часа по-късно по никакъв начин не пречи на програмата, тъй като тя започва утре сутринта.

Шарков каза, че досега е имало случаи да отлагат полети, но заради мъгла, а подобно нещо му се случва за първи път. Министърът на транспорта Ивайло Московски коментира в кулоарите на парламента, че се прави проверка чия е вината за забавянето на българската делегация.

Свалени са записите от камерите, ръководството на летището проверява всички, които са виновни за закъснението, което се е получило. Извинявам се в случая на всички, които не са успели да излетят със самолета и ако вината е на служители от летището, която и да е дирекция, всички те ще бъдат наказани с адекватни наказания.

Информация на Даниел Динков.

 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна