Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доц. Елиан Рачев: Имаме интерес цялата истина за смъртта на родилката да излезе

Снимка: БГНЕС

Директорът на столичната АГ болница "Св.София" доц. Елиан Рачев обясни пред "Хоризонт", че починалата родилка Даниела е имала тежка патология на плацентата и затова се е взело решение за Цезарово сечение. Операцията минава по нормален начин, след което обаче следва срив, гърч и настъпва фаталният за родилката изход. Доц. Рачев помоли медиите да бъдат прецизни в съобщаването на диагнозите. На извънредно заседание вчера Съветът на директорите на болницата е заключил, че медицинското поведение е правилно. Директорът на болницата отрече съпругът на починалата да е бил лишаван от информация. Ние имаме интерес цялата истина да излезе наяве, каза доц. Рачев.

Същевременно в интервю за "Хоризонт" сестрата на починалата родилка Ренета разказа, че състоянието на Даниела се влошава след изваждането на бебето. Чакаме експертизи, вчера говориха за белодробен тромб, после за гърч. Нямаме избор на екип и нямаме информация кой точно е оперирал сестра ми, каза Ренета. Детето е живо и здраво и е добре, допълни тя.

Днес от Националната здравноосигурителна каса обявиха, че започват спешни проверки  на всички специализирани акушеро-гинекологични болници и клиники в столицата.

В звуковите файлове ще намерите подробностите

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна