Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делото срещу Алексей Петров ще се гледа в СГС

Снимка: БГНЕС
Делото срещу Алексей Петров ще се гледа в СГС. Всички спекулации, че делото може да бъде отложено по някакви причини, за да отиде в специализирания съд, вече не се актуални. Преди началото на делото Алексей Петров предложи специализираният съд да бъде закрит, след като няма там да се гледа неговото дело.

Организираната престъпна група, която е ръководил Алексей Петров, е с времеви периметър 2004 – 2010 година. Била е въоръжена със законно притежавани лични оръжия на Алексей Петров, Марчело Джотолов, Антон Петров-Хамстера и Янко Попов. Прокуратурата гледа на Алексей Петров като на участник в тази група със статут на длъжностно лице, като се позовава на това, че до 2008 година е бил секретен експерт в ДАНС, след което отива като съветник в ДАНС и в това си качество е злоупотребявал.

Основният прокурорски свидетел е Георги Цветанов. Той е бил заплашван, че ще бъде размазан и убит. Има данни и за нанесен му от Алексей Петров побой. Тогава Петров хвърлил лопата към него.

Свидетели по делото ще бъдат политици, магистрати и служители на МВР. По това дело присъства само един бивш прокурор - Цеко Йорданов, който е подсъдим за това, че е отменил наказателно постановление срещу израелски гражданин, който е близък до Петров и е ключова фигура в процеса.

Целия репортаж на Силвия Великова чуйте в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна