Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на международния печат

Снимка: Архив

По улиците на Кьолн и други германски градове отново са се появили банди „професионални просяци” от Румъния, съобщава руското електронно издание Новини, позовавайки се на Дойче веле. Те са контролирани от организирани престъпни групи от Румъния и България и заемат най-оживените места в Кьолн. В края на деня дават спечеленото на шефовете си, които прехвърлят парите, през най-близката банка, в Букурещ или София.

Проектите в транспорта и енергетиката, като и екологичните проблеми на Черно море, ще обсъдят в Москва участниците в министерска среща на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество, отбелязва вестник Взгляд. Очаква се страните да засегнат и ситуацията около петролопровода Бургас-Александруполис по повод обявеното от България прекратяване на участието й в проекта.

След близо девет години, около 4500 убити американци и един трилион долара, войната на Америка в Ирак е към края си, пише Ню Йорк таймс по повод вчерашната церемония на летището в Багдад по свалянето на националния флаг на Съединените щати. Американските сили оставят страната политически нестабилна, все по-изменчива и подложена на риска да затъне в сектантски борби, отнели вече живота на хиляди хора, заключава изданието.

Руският печат обширно цитира и коментира вчерашните изявления на премиера Владимир Путин в телевизионен диалог с гражданите на страната.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна