Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 400 000 пиротехнически изделия са иззети при проверки на "Охранителна полиция"

Близо 413 000 пиротехнически изделия са иззети от търговски обекти. Това съобщи комисар Божидар Василев от "Охранителна полиция". Проверките ще продължат и по време на празниците. Осемнайсет души са били ранени при неправилно боравене с пиротехнически средства миналата година.

Полицаи от "Охранителна полиция" са извършили проверки на обекти, които търгуват с пиротехнически средства, сред тях коледни и новогодишни базари, борси, тържища и молове. Целта е осъществяване на активна превантивна дейност за недопускане на нежелани инциденти по време на Коледа и Нова година. Главен инспектор Божидар Василев допълва:

Петнайсет нарушения на търговската дейност и пет нарушения при неправомерна употреба на пиротехническите изделия. Съставени са 12 акта за нарушения на търговската дейност и три акта за неправомерна употреба.

Миналата година има 19 произшествия с пиротехнически изделия с 18 ранени. В един от случаите са нанесени и материални щети. Полицаи твърдят, че пиротехническити изделия, които се продават у нас, се внасят основно от Китай.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна