Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Путин отправи обвинения към опозицията

Премиерът на Русия Владимир Путин обвини опозицията в липса на цели и лидери. Това е първият му коментар, след като през уикенда десетки хиляди се събраха да протестират срещу спорните резултати от парламентарните избори.

Проблемът е, че те нямат единна програма. Те имат много индивидуални програми, но нямат единна и нямат ясен начин за постигането на целите си, които също не са ясни. Няма и хора, които биха били в състояние да направят нещо конкретно, каза Путин и добави, че предстоящите президентски избори през март ще бъдат "прозрачни".

Путин заяви, че има стратегия за развитието на страната. По думите му тя е в укрепването и развитието на икономическите институции на Русия, в модернизирането на икономиката и на социалната сфера. Путин подчерта също, че има големи планове за укрепване на националната отбрана.

По-рано известният руски блогър Алексей Навални каза пред радио "Ехото на Москва", че е готов да се изправи срещу Владимир Путин на президентските избори, при условие че вотът е честен, а сегашното изборно законодателство се промени. Навални обаче не може да се регистрира за президентския вот на 4 март, тъй като периодът за подаване на документи изтече този месец.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна