Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Престъпността се е увеличила през последната година

Снимка: БГНЕС

Опитите по някакъв начин да се оправдае политиката на червените точки и небивалите медийни успехи докарва психилозите на МВР до общия присмех от страна на техните колеги. Това каза в предаването "Преди всички" експертът по въпросите на националната сигурност и бивш секретар на МВР Николай Радулов.
Задържаните биват арестувани, защото общественото недоволство от липсата на видими резултати от работата на полицията е много голямо, смята още той. Николай Радулов коментира и факта, че палежите на коли спряха, въпреки че задържаните за тях бяха пуснати от ареста. 

Според Радулов, когато бъде хванат произволен човек, това е покана към извършителите да продължат да палят или взривяват и не решава генерално проблема. Обикновеният човек, чиято кола е запалена, обран е в МОЛ-а преди Коледа или му се е случило друго нещо, е обезверен и е засилено мизерното му съществуване.

Експертът каза, че за една година престъпността се е увеличила с 10-15%. А в същото време разкриваемостта на престъпленията е намаляла.

Цялото интервю с Николай Радулов можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна