Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията задържа 21-годишен, поръчвал автокражби с цел продажба на скрап

Снимка: БГНЕС

Автокрадци, които са отмъквали автомобили с устройство тип "Паяк", са задържани от столичните полицаи. Престъпната банда крадяла стари возила, като след това ги предавала в пунктове за вторични суровини, твърдят от МВР.

Полицаите реагирали след сигнал на гражданин, че пред жилищна кооперация в квартал "Свобода" паяк вдига паркиран лек автомобил "Жигули". Пристигналите на място служители на реда изненадали двамата мъже на 31 и 21 години, докато се суетели около автомобила. Мъжете обяснили, че преди това са репатрирали и лек автомобил "Москвич" от паркинг, като го оставили в пункт за вторични суровини в квартал "Илиянци".

При проверка на пункта полицаите открили руската кола и други 4, обявени за издирване от ІІ РПУ - "Ситроен", две "Лади" и "Мерцедес". В пункта служителите на реда се натъкнали и на още 120 автомобила, чиято собственост се изяснява. В хода на разследването криминалистите установили поръчителя на кражбите - 21-годишен мъж от квартал "Обеля". Той и съпругата му са арестувани. В тях са открити десетки фалшиви договори за покупка на стари коли.

Информацията е на Николай Христов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна