Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обама представя икономическата си програма в Охайо

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Президентът на САЩ Барак Обама ще представи днес, след 20 часа българско време, икономическата си програма в Охайо, един политически важен щат, за да е сигурен, че средната класа ще го чуе на фона на бурния старт на кампанията на републиканците за Белия дом, информира Асошиейтед прес. Обама ще посети Кливланд ден след партийните събрания на републиканците в Айова за определяне на техния кандидат за президент, давайки да се разбере, че Белият дом възнамерява да държи президента пред очите на обществеността, въпреки че политическият свят се е съсредоточил върху изборния процес на републиканците.

Изборът на Белия дом Охайо да бъде първата спирка от предизборната обиколка на Обама през 2012 година подчертава изключителната важност на щата. Това е колебаещ се щат, който подкрепи Джордж Буш през 2004 година и Обама през 2008 година. Охайо, който е щат с голяма промишленост, отчита равнище на безработица каквато е в цялата страна, безработицата през ноември бе 8,5 процента спрямо 9,6 на сто предишната година.

Обама се обърна към демократите в Айова вчера чрез телеконферентна връзка. Представяйки икономическата си програма той отбеляза, че увеличаването на средната класа е "основният проблем на нашето време". Говорителят му Джей Карни посочи вчера, че това е приоритет номер едно на Обама. Според президента и неговите съветници средната класа преживява решаващ период. По този въпрос Обама все още има някои конфронтации с Конгреса. Той все още желае да удължи облекченията при подоходния данък през 2012 година. Освен това Обама вероятно ще акцентира върху мерките от пакета си за трудовата заетост. Обама посочи пред демократите в Айова във видеоконференцията вчера, че ще настоява богатите да плащат повече данъци.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна