Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Татяна Дончева: Да се консолидираме "анти-ГЕРБ"

Снимка: БГНЕС

Според Татяна Дончева от Движение 21 политическата система в сегашния си вид не отразява настроенията, нагласите и желанията на хората, затова алтернатива в управлението има шанс. При положение че в БСП има "затапване", ГЕРБ е обсебила дясното пространство, трябва да се търси най-работещата формула. И тя е да се опитаме да консолидираме силите на базата "анти-ГЕРБ".  Дончева смята, че не бива да се изключва вариантът за предизвикване на предсрочни избори.

Знам от собствен опит, че когато става дума за предизвикване на предсрочни избори от самата управляваща партия, винаги има достатъчно гласове против. Защото съвсем не е сигурно, че всички които са на софрата, ще попаднат пак на нея. Винаги има риск, че нещо няма да е добре изчислено, каза в "12+3" Дончева.  По нейно мнение продължава общественото настроение, че БСП не е алтернатива. В тази партия смятат, че ще получат властта от само себе си, по силата на махалото. Изборът на Сергей Станишев в ПЕС може да укрепва позициите му вътре в партията, но не и пред обществото.

А по повод евентуалното завръщане на Георги Първанов в БСП Дончева каза: Групата около Георги Първанов не си дава сметка, че в БСП са настъпили съществени изменения в последните 10 години, промени като тежката маргинализация на паритята. И че смяната на лидера без реформаторска визия, която да засегне цялата партия, няма да доведе до нищо.

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна