Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лидерът на партия "Евророма" Цветелин Кънчев беше разпитан

Снимка: БГНЕС

Лидерът на партия "Евророма" Цветелин Кънчев беше разпитан по информацията, че срещу него и още няколко души е било подготвяно убийство. На въпрос дали Кирил Рашков е настоявал за убийството му Кунчев заяви, че не може да говори в детайли, защото е дал дума, но твърдението е близко до истината. По случая бяха задържани трима души, а една от мишените на групата, според разследващите, е прокурор от Върховна касационна прокуратура. На излизане от разпита в специализирания отдел на Градската прокуратура за борба с тежките престъпления Цветелин Кънчев каза:

Аз бих искал да благодаря на прокуратурата и на органите на Главна дирекция "Криминална полиция" за перфектно свършената работа. Това, което разбрах, меко казано, ме шокира, няма такава законова форма, но ако имаше и възможност с най-голямо удоволствие бих подкрепил някакъв законов акт, с който да се забрани на някои хора да гледат филми за мафията, за руската, за тайни служби и т.н.

Кънчев отбеляза, че според разследващите, той е бил последният от списъка с мишени, а преди четири дни е бил на гости на един от задържаните по случая Любо Къдравия.

Какво още каза Цветелин Кънчев след разпита чуйте в звуковия файл.

Информацията е на Лъчезар Цветков.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна