Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Снимка: Архив

Македонският вестник Дневник помества интервю с премиера Никола Груевски, дадено месец след присъдата на Международния съд в Хага, с която Македония спечели правната битка с Гърция за името си. Според Груевски, големите сили са абсолютно незаинтересовани за решаването на спора за името на
Македония. Премиерът посочва, че не е песимист, а реалист по отношение на малкия шанс страната да бъде приета в НАТО на срещата на Алианса през май.

Бившият губернатор на Масачузетс Мит Ромни постигна категорична победа на първичните избори в щата Ню Хемпшър. Надпреварата не успя да излъчи силен съперник, който да забави похода му към кандидатпрезидентската номинация на Републиканската партия, пише в. Ню Йорк таймс. Сега състезанието се прехвърля в Южна Каролина, където се очертава жестока битка. Ако спечели гласуването и в този щат, Ромни едва ли ще може да бъде спрян по пътя си към номинацията, посочва Вашингтон пост. Британският в. Гардиън изтъква обаче, че предизборният екип на Обама е окуражен от сравнително ниската избирателна активност в Ню Хемпшиър, която предполага липса на ентусиазъм сред републиканците както към Ромни, така и към останалите кандидати на партията.

Президентът на Европейската централна банка, италианецът Марио Драги, беше заловен в нарушения на правилника за движение по пътищата, съобщи сп. Оджи.
Докато шофирал, Драги говорел по телефона, без да ползва устройство от типа хендсфри и бил без предпазен колан.

Принц Уилям и съпругата му Катрин са получили общо 200 подаръка при визити в чужбина през първата година от брака им, пише в. Дейли телеграф. Знатната двойка е получила най-много шапки - от бейзболни до каубойски. По-необичайни дарове са мухоловка, бурканче с вегета и очила за ски, украсени с еленови рога.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна