Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тотнъм мечтае за титлата в Англия, след успех над Евертън с 2:0

Снимка: Архив

Тотнъм продължава своя поход към мечтаната титла на Англия, която би могла да бъде първа от 1961-а година насам, след като се наложи с 2:0 над Евертън в отложена среща от първия кръг във Висшата лига по футбол. След тази победа лондончани се изравниха на 2-ото място с Манчестър Юнайтед с по 45 точки, като "червените дяволи" имат по-добра голова разлика. Евертън остана на 11-о място в класирането с 24 точки, с 8 повече от първия в зоната на изпадащите Болтън Уондърърс.

Попаденията за лондончани вкараха Аарън Ленън и Беноа Асу-Екото във всяко полувреме. Така 18 кръга преди края на първенството мениджърът на тима Хари Реднап заяви, че феновете вече започват да мечтаят за нещо повече от участие в Европа. По принцип срещата трябваше да се играе в 1-ия кръг на първенството, но беше отложена чак за януари заради безредиците в Лондон през лятото.

Аарън Ленън вкара първия гол в 35-ата минута, след като направи комбинация с Беноа Асу-Екото, след това топката отиде у Лейтън Бейнс, който я прати в наказателното поле. Там Ленън от 10 метра простреля американския вратар на гостите Тим Хауърд. Веднага след началото на второто полувреме домакините отново взеха инициативата, като в 63-ата минута се радваха и на второ попадение. Шут на камерунския национал Асу-Екото от около 25 метра се отклони в защитника Тим Кахилън и подлъга вратаря Хауърд, който за втори път трябваше да извади топката от мрежата си. "Наистина превъзхождахме противника през цялото време. Мога да кажа, че в някои моменти от мача играхме наистина фантастично", заяви мениджърът на Тотнъм Хари Реднап, като освен това не пропусна да поздрави и централния защитник Майкъл Доусън, който се появи в игра за първи път от август насам.

Попитан дали тимът има шансове да спечели титлата напук на прогнозите и предварителните очаквания, Реднап отговори: "Ние се намираме в местата, даващи право на участие в Шампионската лига. Ще видим. Няма как да кажа нещо сега, но трябва да продължаваме така и да се борим. Разбира се, феновете имат право на мечти и амбиции също както и ние".

Тази събота Тотнъм посреща на своя стадион Уулвърхямптън.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна