Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На борда на "Коста Конкордия" не е имало паника

Снимка: ЕПА / БГНЕС
На борда на "Коста Конкордия" не е имало паника и спасяването на пътниците е било според предварително изготвения план за действие в аварийна ситуация-това казаха във Варна петима от моряците, които са част от екипажа на кораба.

Българите са участвали в спасяването на над 1000 от пасажерите и са напуснали кораба, след като спасителната операция е приключила. Те обясниха, че и техните италиански колеги са действали адекватно в аварийната ситуация. Камен Пеев заяви

Даже и по западните медии пишеше, че екипажът е бил в паника. Наша сънародничка също изписа това нещо, което е абсолютна лъжа. За нея може да е паника, защото тя не разбира какво се каза като команди, ние, като екипаж, знаем какво се казва и всеки от нас знае, какво трябва да направи. За нея може някакви хора да бягат хаотично, но за нас тези хора отиват по местата си в определения момент, където трябва да са. Екипажът се представи блестящо в този момент, резултатите са налице, вие ги виждате 99,4 и 5 процента спасени пасажери. Повече няма какво да се коментира.

Всички моряци заявиха, че ще продължат да плават ,че фирмата им харесва и че обезщетенията, които ще им бъдат изплатени са договорени предварително.

Даниела Стойнова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени