Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В понеделник започва делото на Цар Киро в Асеновград

Софийски градски съд днес заседава по делото срещу Цветелин Кънчев, лидер на "Евророма" и Христо Василев-Ицо Папата, обвинени за изнудване на бившия директор на "Гражданска защита" Никола Николов.
Снимка: БГНЕС

В седмичното си обобщение на най-важните събития в съдебната система Силвия Великова открои разследването на широко обсъжданото убийство на Мирослава Николова от Перник. По отношение на стратегията на това разследване, по отношение на начина, по който се е стигнало до заподозрените, темата остава отворена, доколкото и разследването е отворено, както за смъртта на Мирослава, така и за самоубийството на основния заподозрян, който така си е и останал само свидетел, тъй като не е имало физическо време да му бъде повдигнато обвинение за убийството, коментира Великова. 

В предаването репортерката обобщи и темата за така наречените "Ромски килъри". Мишените на тези килъри са Любомир Илиев, който е в ареста, и братята Васил и Георги Горанови, които бяха освободени заради негодно обвинение. Оказва се, че те не могат да бъдат разпознати като поръчители на убийствата на Цветелин Кънчев и Христо Върбанов, а и самите Кънчев и Върбанов не ги разпознават като такива.

От репортажа в "От петък до петък" ще чуете как Цветелин Кънчев и Христо Върбанов коментират пред журналисти това, че са мишени и по какъв начин успяват да доведат присъстващите до извода, че тримата, които са обвинени, не са техните килъри. В репортажа Кънчев и Върбанов недвусмислено подчертават лошите си отношения с Кирил Рашков - Цар Киро и съмненията си, че тъкмо той е поръчител на убийството им.

Чуйте целия коментар на Силвия Великова и репортажа в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна