Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джордж Озбърн: Великобритания ще се справи с дълговете си

Джордж Озбърн
Снимка: ЕПА / БГНЕС

Британският финансов министър Джордж Озбърн защити продължаващите съкращения на публичните разходи във Великобритания, предаде БиБиСи. Според него те са начинът страната да се справи с дълговете си. Малко по-рано днес рейтинговата агенция "Муудис" предупреди, че може да понижи рейтинга на Лондон, който в момента е най-високият възможен, или ААА). Агенцията също промени на негативни прогнозите за Великобритания, Франция и Австрия, както и понижи рейтингите на шест други страни.

Ако във Великобритания не се справим с дълговете си, то тогава няма да има растеж, няма да има работни места, хората няма да инвестират в страната ни. Великобритания трябва да се изправи пред проблемите си. Това днес е ясният сигнал от рейтинговата агенция. Това е напомняне за цялата политическа система, че Великобритания не може да избегне справянето със собствените си дългови проблеми, каза Озбърн.

Финансовият министър е категоричен, че правителството прави необходимото, за да се справи с дълговете, но според опозицията икономическата политика на кабинета не работи.

Аз съм абсолютно категоричен, че растежът идва само в страна, която убеди света, че може да се справи с дълговете си. Точно това е, което прави Великобритания, каза Озбърн.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна