Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МБМД: Четири партии влизат в парламента, ако изборите бяха днес

Снимка: БГНЕС
Четири формации биха прескочили изборната бариера за парламента, ако изборите бяха днес. Това показа национално представително проучване на МБМД. 1200 души са участвали в изследването в периода между 3 и 8 февруари. С най-голяма подкрепа са ГЕРБ - 35%. Няма сериозен ръст на опозиционните партии- БСП, ДПС. Това каза директорът на Института за социални изследвания и маркетинг МБМД Мирослава Радева в предаването "Нещо повече".

Положително развитие в одобрението се наблюдава при Президентството и Народното събрание. Правителството също увеличава авторитета си от 33% на 37%. Засилва се и одобрението към полицията.

Относно доверието към източниците на информация Радева обясни, че участниците в изследването предпочитат радиото- 41%, а интернет сайтовете и вестниците са доста по-надолу.

Първите десет места в публичната класация за рейтинга на личностите твърдо се заемат от хора от управляващата партия или свързани с нея. На първо място е Кристалина Георгиева с 51%, след нея е Росен Плевнелиев с 50%, Бойко Борисов е с 47%, а Цветан Цветанов е с 40% одобрение.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна