Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мирослав Найденов: Георги Харизанов е отстранен, а не уволнен

Снимка: БГНЕС

Председателят на Съвета на директорите на "Напоителни системи" Георги Харизанов е подсъдим за заплаха за убийство и обвиняем по друго дело за кражба на 50 хиляди долара, информира "Труд". Изданието припомня, че преди дни избухна скандал и около образованието на Харизанов. По този повод в ефира на предаването "Преди всички" бе поканен министърът на земеделието Мирослав Найденов.

На въпрос уволнен ли е Харизанов или остранен, министърът отговори: Става дума за отстраняване, защото не може човек, за когото не е доказано, че е виновен, да бъде уволнен. С министър-председателя обсъдихме късно снощи и решихме той да бъде изваден от борда на директорите до приключването на следствието срещу него.

Министър Найденов изрази изненада, че повече от 11 години не е имало движение по делото срещу Харизанов и то се подновява точно сега, след като Харизанов в няколко интервюта беше доста агресивен по отношение на арендаторите на някои язовири и открито ги обвини, че са крали вода. Министърът отказа да направи аналогия между скандала с образованието на Харизанов и скандала с образованието на Калина Илиева, бившата шефка на ДФ "Земеделие". Той заяви, че Калина Илиева е излъгала, докато Харизанов е млад човек, а постът му не е изисквал специално образование.

Чуйте цялото интервю на Веселина Миланова с Мирослав Найденов в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна