Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любослав Пенев: Ще играем тотален футбол, не сме Испания или Германия

Снимка: Архив
Националният отбор по футбол ще практикува тотален футбол, обеща неговият селекционер Любослав Пенев.
 
"Мога да се похваля, че не съм имал проблеми в клубните си отбори с футболистите. Въпреки че съм строг, съм и справедлив. Трябва да ги затормозявам професионално, мисловно. Трябва да ги ръчкам.

Петте тренировки ще бъдат заснети с камера. Аз съм изключително смел. Няма от кого да крия и от кого да се крия. Дал съм ви групата. Знаят я в Унгария, знаят я журналистите. От кого да се крия? А тези, които не са повикани, това е сигнал за тях", коментира Пенев, който продължи:

"Аз съм оптимист и ще има резултати. Националният отбор е една ютия на дъното. Може да е малко, но ще я отлепя. Не само аз - помощниците ми, ръководството на БФС и футболистите - всички заедно, вие също не се изключвайте. Може да звучи самоуверено, но аз съм си такъв - смел.

Искам отборът да изгради силен колектив и стил на игра. Футболистите трябва да тичат много по терена и да се борят, защото не сме Испания или Германия - цък, цък. Ще практикувам тотален футбол.

Но като за начало нека не се сравняваме с големите. Да караме по-скромно и работливо. Постепенно резултатите ще дойдат", допълни Любо Пенев.
По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна