Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"ВТБ Капитал" е новият спонсор на ПФК "Левски"

Руската "ВТБ Капитал" е чаканият близо 2 месеца нов спонсор на футболния "Левски"
Снимка: БГНЕС

 

"ВТБ Капитал" е новият спонсор на ПФК "Левски". Признанието беше направено на пресконференция от Атанас Бостанджиев, който е главен изпълнителен директор на "ВТБ Капитал АД Великобритания и Интернешенъл".

"Радваме се, че ще бъдем партньор на "Левски" - един от най-популярните и успешни професионални футболни клубове в България. Вярваме, че сътрудничеството ни ще допринесе за развитието на клуба, както и за спорта в България като цяло. Ще се стремим да заздравим историческите връзки чрез редица спортни начинания, както и чрез финансова инвестиция за двете страни", каза Бостанджиев.

Новото дружество - благодетел на "сините" е втората най-голяма компания за инвестиционно-банкови и консултантски услуги в Русия с активи от около 250 милиарда долара. Освен с "Левски", "ВТБ Капитал" има спонсорски договор и с руския "Динамо" Москва. Бившият финансов министър Милен Велчев ще бъде изпълнителен директор на "ВТБ Капитал" в офиса им в София, който ще бъде център за целия Балкански полуостров.

Изпълнителният директор на "Левски" Иво Тонев коментира обявеното сътрудничество между "сините" и "ВТБ Капитал":

"Ние сме убедени, че това споразумение поставя едно много успешно начало на взаимно сътрудничество. България и Русия са били тясно свързани в продължение на векове. "Левски" е един от най-големите клубове и е най-популярният футболен клуб в България. Ние вярваме, че нашите привърженици и цялото общество ще оценят начина, по който ВТК Капитал ще подпомага клуба.", заяви Тонев.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени