Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Борусия" Дортмунд със сериозна заявка за титлата в Германия

Футболистите на "Борусия" Дортмунд празнуваха заедно с феновете си 8-та поредна победа в Бундеслигата - 2:1 срещу "Майнц"
Снимка: БГНЕС

 

Шампионът "Борусия" Дортмунд се наложи с 2:1 над гостуващия "Майнц" в мач от 24-ия кръг на германското футболно първенство. Така възпитаниците на Юрген Клоп постигнаха 8-ма поредна победа в Бундеслигата и с 55 точки увеличиха аванса си на върха пред втория "Байерн" Мюнхен на 7 точки. "Майнц" пък прекъсна серия от 5 мача без поражение и вече е на 12-то място с 27 точки.

Домакините имаха превъзходство на "Сигнал-Идуна Парк" и заслужено стигнаха до гол в 26-та минута на полския нападател Якуб Блашчиковски, който направи добавка от 12-13 метра, след като удар на Шинджи Кагава беше блокиран от Нико Бунгерт.

През втората част "Борусия" продължи да контролира играта, но Левандовски пропусна добро положение в 50-та минута, когато стреля право в ръцете на Веткло от 16 метра. В последната четвърт гостите се активизираха и Мохамед Зидан изравни в 74-та минута, след като засече отблизо подаване на унгарския национал Адал Салай отляво.

Радостта на "Майнц" обаче беше кратка. В 77-та минута Лукаш Пишчек центрира отдясно в пеналта и Кагава засече с крак за крайното 2:1. Така "Борусия" Дортмунд записа 18-ти пореден мач без загуба в първенството и уверено върви към защита на титлата си.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени