Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Яне Янев: РЗС подкрепя правителството, но няма да пести критики

Снимка: БГНЕС
 

Експрезидентът Първанов всячески се стреми да притисне чрез общественото мнение Конституционния съд и да внуши, че едва ли не Народното събрание няма право да създава анкетни комисии, каза в предаването "Неделя 150" Яне Янев, лидер на РЗС и председател на временната анкетна комисия за помилванията. За това, че липсва информация за 85 освободени от затвора лица, Янев каза, че е излязла и допълнителна информация от президентската институция, от която се вижда, че има едни куп нарушения, пропуски и умишлени действия от страна на бившия президент и вицепрезидент за помилване на лица, които са откровени престъпници, заяви лидерът на РЗС.

По темата за бонусите, Яне Янев каза, че и сегашните, и бившите управляващи носят тежка вина, защото никой не е създал ясни правила и прозрачност. По думите му, БСП и ДПС трябва да са благодарни на премиера Борисов, защото той ги пощади. Ако аз бях на мястото на Борисов, такива като Гагаузов, Масларова, Емел Етем, не само бонусите, но и комисионните щяха да връщат, и нямаше да бъдат морални ментори, а щяха да бъдат най – видните представители на Софийския затвор, каза Яне Янев.

Лидерът на РЗС заяви още в предаването "Неделя 150", че партията му подкрепя правителството във финансовата политика, в закона за отнемане на имущество придобито от престъпна дейност, но декларира, че няма да пести и критики към управляващите.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

 

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени