Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алтернативната комисия за случая "Мирослава" иска да знае дали Чочо е бил сътрудник на МВР

Снимка: БГНЕС

Депутатите от алтернативната комисия за полицейското насилие поискаха от премиера Бойко Борисов да бъде изяснено дали самоубилият се Стойчо Стоев - Чочо е бил сътрудник на полицията. Според народните представители има много неясноти и несъответствия между казаното от МВР и част от фактите, до които те са стигнали в разследването на случая.

Иван Костов от ДСБ коментира: Поискахме да се разкрие обстоятелството дали Стоев е бил сътрудник на МВР и получихме уверенията на министър-председателя, че ще направи необходимото, за да стане ясно това. И второ, поискахме да ни се съдейства и да получим положителен отговор на поканата към Цветанов, главния секретар, шефа на БОП, конвоиращи лица и така нататък, за да изясним важни обстоятелства, тъй като има многобройни несъответствия между това, което те са твърдели, и това, което ние сме установили. Например алармата. Алибито за влизането в апартамента е алармата. А всъщност аларма няма как да е имало. Има и други обстоятелства обаче.

Друг от депутатите в алтернативната комисия Христо Бисеров пък задочно обвини директора на ГДБОП Станимир Флоров заради това, че е заблудил вътрешната комисия в парламента с информацията за включена аларма в апартамента на Чочо.

Шефът на ГДБОП Флоров явно въведе в заблуждение комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, като базира целия си доклад на обстоятелството, че алармата е предизвикала суматоха, която суматоха е използвал Стоев, за да извърши това, което те твърдят, че е извършено, каза Бисеров.

Целия репортаж чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени