Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Овчаров: Цветанов играе ролята на жълт вестник

Снимка: БГНЕС

Не може вицепремиер и министър да играе ролята на жълт вестник, така Румен Овчаров, депутат от БСП коментира казаното вчера от Цветан Цветанов. 

Припомняме, че министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов призова Народното събрание и лично Иван Костов да инициират анкетна комисия по случая с австрийски лобист, който е получил крупна сума от правителството на Сергей Станишев. По думите на Цветанов там са изтекли 1,5 млн. евро на българските данъкоплатци. Той обясни, че в периода 2006–2008 г. бившият премиер Сергей Станишев е дал тази сума на лобист от Австрия, който в момента се разследва от австрийския парламент, за да "лъска имиджа на Станишев в чужбина". Част от тези машинации и схеми са минавали през неговата любовница, която впоследствие му става много приближена семейно – Моника Йосифова.

Опитът на Цветанов е да набута и България в цялата каша и да омаскари своя противник, каза Овчаров. Той играе ролята на жълт вестник. Тази сделка вече беше проверена от анкетна комисия. Не се изненадвам от нищо, което се случва в България. В момента правителството дава повече пари за същите дейности. За процесите в БСП Овчаров коментира, че не трябва да се прави промяна в партията една година преди изборите.
 
Чуйте в звуковия файл мнението на Румен Овчаров и по актуалните икономически и финансови въпроси.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна