Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Рилски спортист" победи "Черно море" като гост

Снимка: Архив

Баскетболистите на "Рилски спортист" победиха като гости варненския "Черно море" с 81:67 точки в среща от 22-ия кръг на първенството. Мачът изгледа президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков.

За победителите Филип Вукосавлевич завърши с "дабъл-дабъл" - 22 точки и 12 борби. Двата отбора започнаха срещата с много брак в играта си и след няколко неуспешни атаки и към двата коша гостите успяха да поведат. За три минути игра чрез две тройки на Васил Кьосев и кош на Симеон Илиев домакините успяха да поведат с 4 точки аванс при 8:4. Преднината на "Черно море" почти през цялата втора половина на първата част бе поддържана на 6 точки, но няколко грешки в атака в края на първата четвърт позволи на гостите да намалят изоставането си на само 2 точки - 18:16. В началото на втората четвърт гостите се възползваха максимално добре от няколко безрезултатни атаки на "Черно море" и за 2 минути и половина игра реализираха 7 срещу 1 точка и не само изравниха, но и поведоха с 4 точки при 19:23. Добрата игра на гостите и лошата стрелба на домакините продължи, в резултат на което с тройка на Богдан Боев три минути преди почивката "Рилски спортист" поведе с 9 точки - 26:35. Минута и 11 секунди преди почивката домакините намериха сили и намалиха изоставането си на само 2 точки - 33:35, но преди последните две части губеха със 7 точки - 33:40.

Третата част започна изключително оспорвано и играта се движеше кош за кош. Отново слабата стрелба на играчите на "Черно море" позволи на гостите след малко повече от три минути игра да поведат с 9 точки при 50:41. След още три минути игра след две последователни тройки на Тихомир Желев "Черно море" намали изоставането си на 3 точки при 52:55. Слабостта на домакините от предишните две части - стрелбата, както и неуспешната борба под коша в атака, позволи на "Рилски спортист" да увеличи преднината си и преди последната част момчетата на Росен Барчовски водеха с 11 точки - 67:56. През последната четвърт играта бе равностойна до средата на четвъртата част когато с тройка на Бранко Миркович и кош на Христо Захариев "Рилски спортист" поведе с 14 точки при 76:62, с което на практика реши изхода от двубоя. Три минути и половина преди края на двубоя Николай Колев от домакините напусна игра за пет лични нарушения. През последната част домакините имаха пет и половина "сухи минути", в които не успяха да реализират точка. В крайна сметка гостите се възползваха максимално от слабостите на "Черно море" и заслужено спечелиха срещата. Бившият играч на "Черно море" Александър Янев, който след турнира за Купата на България отиде да се състезава в Гърция, присъства днес на двубоя на "Черно море". Той коментира, че условията в Гърция са много добри. Янев е във Варна само за три дни, но ще се върне да участва в плейофите за отбора на "Черно море".

Среща от 22-ия кръг на Националната баскетболна лига при мъжете:

"Черно море" - "Рилски спортист" 67:81 /18:16, 15:24, 23:27, 11:14/

зала "Христо Борисов";

зрители - 800;

съдии - Марин Механджиев, Златин Караниколов и Младен Марков;

най-резултатни - Симеон Илиев, Георги Давидов, Тихомир Желев - по 12 т. /Черно море/; Филип Вукосавлевич - 22 т. /Рилски спортист/;

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна