Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Славчо Велков: Със смъртта на терориста в Тулуза няма да се разберат много неща

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Финалът на терористичната драма в Тулуза настъпи след 32 часова операция на специализираните френски части. Според експерта Славчо Велков няма съмнение, че френското антитерористично звено е едно от най-подготвените в света. Но тази ситуация беше без прецедент за тях. Със смъртта на терориста обаче няма да могат да бъдат установени други неща- как се е въоръжавал, дали е бил сам и т.н. Терористът е бил отлично подготвен, в добра кондиция след 30 часова операция.  На въпрос дали намира връзка между случилото се в Афганистан, където американски войник уби мирни граждани, сред които 9 деца, Велков обясни, че не може да се твърди, че това е отмъщението. Но това, което се случи в Афганистан би могло да е мотивирало допълнително извършителя от Тулуза. Тероризмът няма своя религия, независимо, че има такива, които извършват терористични актове в името на религията, каза Велков. В звуковия файл можете да чуете коментара на Славчо Велков.

Религиите не трябва да имат значение в нашия свят, това показа и почитането на паметта на жертвите в Тулуза в столичната Синагога. Чуйте репортажа на Николай Кръстев.

В звуковия можете да чуете и какво казаха след приключването на операцията френският вътрешен министър и френският президент.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна