Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Танер Йълдъз: Проектът за газова връзка между България и Турция е политическо решение

Снимка: МИЕТ

Турският министър на енергетиката и природните ресурси Танер Йълдъз заяви, че екип от България е пристигнал в Турция за работа с турската страна по проекта за газова връзка между България и Турция.

В изказване на конференция в град Кайсери турският енергиен министър подчерта, че решението за изграждането на турско-българска газова връзка е политическо решение.

България е страна, на която отдаваме голямо значение в развитието на двустранното сътрудничество. Разговорите, които проведоха нашият премиер и министър-председателят на България преди няколко дни в Анкара, е много важен. Взетото решение е важно и е инструкция за нас, в смисъл, че трябва да се реализира. Техническият екип, който пристигна от България, започна днес работа съвместно с нашия екип по детайлите във връзка със 102- километровата отсечка, обсъждат детайлите, а именно дали изпълнението ще се направи от частния сектор или с кредитиране. Предстои ни конкретна работа, каза турският министър на енергетиката и природните ресурси Танер Йълдъз.



По публикацията работи: Нахиде Дениз - кор. на БНР в Истанбул

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна