Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Виляреал" и "Бетис" с важни точки в битката за оцеляване в Испания

Снимка: Архив

"Виляреал" и "Бетис" взеха важни точки в битката за излизане от зоната на изпадащите в испанското футболно първенство. "Жълтата подводница" спечели очаквано с 2:0 при гостуването на средняка "Райо Валекано", а "Бетис" направи 1:1 у дома със "Сантандер" в последните две срещи от 30-ия кръг.

Новоназначеният треньор на "Виляреал" Мигел Анхел Лотина постигна първа победа във втората си среща, а тя дойде благодарение на попаденията на Марко Рубен и Анхел Лопес. Напрежението за отбора обаче може да се върне още днес, ако "Гранада" победи в дербито на Андалусия срещу "Севиля" и ги измести от 16-ото място. Самият Марко Рубен можеше да донесе спокойствие на тима и треньора по-рано, но пропусна дузпа в 54-ата минута, отсъдена заради фаул срещу самия него.

"Бетис" събра 32 точки с равенството срещу "Сантандер" и се намира само една стъпка над "Виляреал", на 15-о място. Роке Санта Крус вкара за "зелено-белите" в 17-ата минута, а "Сантандер" се отлепи от последното 20-о място заради точката, която осигури Кристиян Стуани в 79-ата минута.

Иначе кръгът ще се запомни с победата на "Малага" срещу "Еспаньол" с 2:1 като гост, което им позволи да се изравнят по точки с 3-ия в класирането "Валенсия". Така отборът, който е под контрола на катарски инвеститори, вече има реален шанс да се пребори за директно участие в Шампионската лига, стига да задържи позицията си до края.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени