Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Янев: В "Левски" едва ли ще ме искат в този момент

Христо Янев бе избран за футболист № 1 на 21-ия кръг на "А" футболната ни група
Снимка: БГНЕС

 

Полузащитникът на "Литекс" Христо Янев получи статуетката за "Футболист номер 1" на 21 кръг в анкетата на вестник "Футбол". Янев беше отличен заради гола си от пряк свободен удар срещу "Левски", а попадението донесе успеха на шампионите, които отново са в играта за титлата.

"Благодаря ви за наградата. Който и да я беше спечелил от нашия отбол, щеше да е заслужено. Целият тим се представи на ниво. Досега изпълняваме изискванията на Стоичков по най-добрия начин. Имаме шансове за титлата, но трябва да сме реалисти - 7 точки са доста за наваксване", каза Янев.

"В момента не искам да говоря за ЦСКА, защото имам договор с "Литекс" и искам да бъда коректен към моя отбор. Иначе обичам ЦСКА. Не съм говорил с ръководството на "Литекс" за нов договор, но има време до лятото. Бих играл за отбор, който има големи амбиции. Не бих играл в "Левски", а и те едва ли ме искат. В Ловеч има много талантливи млади футболисти. Георги Миланов например е бъдещето на българския футбол", продължи роденият в Казанлък играч.

Той не се притесни да засегне и скандала по време на лагера в Сандански. Според него изпускането на нервите било заради голямата разлика в точките от 1-то място.

"Сега разликата е 7. Постигаме добри резултати. Само времето ще покаже дали ще защитим титлата. След лагера в Сандански станаха едни недоразумения. Изписаха се много неща, имаше недоразумения с хора от отбора. Когато има диалог, всичко се изглажда, нямам проблеми със Стоичков".

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна