Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът на автомобилната федерация Александър Александров получи подкрепа от топ пилотите ни

Снимка: Архив

Президентът на Българската федерация по автомобилен спорт Александър Александров получи подкрепата на някои от най-добрите ни пилоти. Зад новото ръководство на централата застанаха  Димитър Илиев, братята Дилян и Ясен Попови, Румен Дунев, Тодор Славов и председателят на Асосицацията на действащите автомобилни състезатели Николай Златков. 

“Нямаме нужда от избор на поредно ново ръководство, тъй като не само одобряваме действията и методите на упрвление на настоящото, но смятаме, че те ще извеждат автомобилния спорт на заслуженото му високо ниво и признание”, заявиха пилотите.

Сегашният председател беше избран на поста на 18 октомври миналата година, когато наследи след 32 годишно управление Георги Янакиев. Само няколко месеца по-късно беше направена подписка от 35 клуба за свикване на ново общо събрание. Тя влезе в съда, след като останалият само с 4-ма членове управителен съвет я отхвърли. В началото на годината управата на централата напуснаха Александър Благоев, Радослав Козлеков и Емил Миланези.

Общото събрание е на БФАС е насрочено за петък.

 

 

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна