Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва изграждането на кръстовище на 2 нива на булевард "Драган Цанков"

Така ще изглежда кръстовището на Телевизионната кула в София след около 6 месеца
Снимка: sofia.bg

 

Кръстовището при Телевизионната кула на булевардите "Пейо Яворов" и "Драган Цанков" ще бъде реконструирано в следващите 6 месеца. Новото съоръжение ще бъде на две нива и без светофари, което ще ускори трафика с около 8 минути в пиковите часове. Това съобщи зам.-кметът по транспорт на София Любомир Христов в предаването "Хора, пътища, автомобили" по БНР.

Изпълнението на проекта започва на 9 април, като стойността му е 20 милиона лева. Първият етап от изграждането на проекта ще е до 19 май, като се предвижда в средните ленти да бъде запазено движението. Този проект е изключително важен, не само по отношение на трафика, но и за състоянието на въздуха в София, обясни Христов. Общината очаква спад от 52% на отделянето на праховите частици, азотните и въглеродните окиси в участъка.

Ремонтът предвижда понижаване на нивото на т.нар. "Алея Яворов" като движението там ще се осъществява по траншея, а нивото на бул. "Драган Цанков" ще се запази. Освен изграждането на самото съоръжение, се предвижда ремонт на пътната настилка - подмяна на паветата с асфалт, като и обособяване на две ленти в посока, обясни още Христов.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени