Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христина Христова: Очаквахме Кунева да напусне НДСВ

Снимка: БГНЕС
Вотовете на недоверие трябва де се случват. Не е задължително да предизвикват правителствена криза, но такъв вот е сигнал към хората за поставяне на важните въпроси, каза в предаването "Неделя 150" лидерът на НДСВ Христина Христова.

По темата за АЕЦ "Белене" Христова припомни, че през 2002 г. правителството на Симеон Сакскобургготски размрази проекта за втора атомна централа.Това стана на основата на много сериозна експертиза, според която към 2025 г. България ще има недостиг на мощности за производство на електроенергия, каза Христова и изрази недоволство от това, че правителството е взело решение да закрие проекта "Белене" преди да е готов докладът на консултанта HSBC. На каква воля е взето това политическо решение, запита Христина Христова и допълни, че отношението на НДСВ по проекта АЕЦ "Белене" няма нищо общо с отношенията на БСП и "Атака".  

За решението на Меглена Кунева да напусне НДСВ, Христина Христова каза, че раздялата е била очаквана. Има напрежение в партията, защото НДСВ направи много за президентската кампания на г-жа Кунева и се очакваше тя да върне жеста на хората, заключи Христова.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

 

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна