Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Бостън" с трудна победа над "Вашингтон"

Снимка: ЕРА

Носителят на купа "Стенли" - съставът на "Бостън" надделя с 4:3 като гост на "Вашингтон" и поведе с 2:1 победи в серията от първия кръг на плейофите в Източната конференция на Националната хокейна лига. Бранителят Здено Хара донесе успеха на шампионите с гол 1:53 минута преди края. Той се отличи и с две асистенции. Столичани на два пъти повеждаха в резултата след точни удари на руснаците Александър Сьомин и Александър Овечкин, но "Бостън" удържа 2:2 след първите две третини с головете на Рич Певърли и Даниел Пей. В началото на третата част Брайън Ролстън изведе шампионите за първи път напред, но Брукс Лийч изравни 6 минути преди края. Вратарят на гостите Тим Томас също имаше заслуга за успеха с 29 спасявания.

Шампионът на редовния сезон на Изток "Ню Йорк Рейнджърс" постигна важен успех с 1:0 като гост на "Отава" и също поведе с 2:1 победи в серията. Брайън Бойл вкара единственото попадение в 7:35 минута на третата част. Вратарят на гостите Хенрик Лундквист направи впечатляващ мач. Той спаси всичките 39 удара и записа четвъртия си "шътаут" в плейофите и първи от 2009 година насам.

"Сейнт Луис" надделя с 4:3 над домакина "Сан Хосе" и взе аванс от 2:1 победи в серията от Западната конференция. Анди МакДоналд се отличи с гол и две асистенции, Карло Колаяково записа 3 асистенции, а Патрик Берглунд, Джейсън Арнът и Александър Стийн също се разписаха за успеха. Брент Бърнс, Колин Уайт и Лоугън Кутюр вкараха за "Сан Хосе", а асистенции и при трите попадения направи Джо Торнтън.

 

Срещи от първия кръг в плейофите на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (играе се до четири победи от седем мача):

Западна конференция:

7-Сан Хосе - 2-Сейнт Луис 3:4 (Сейнт Луис води с 2:1 победи в серията);

Източна Конференция:

8-Отава - 1-Ню Йорк Рейнджърс 0:1 (Ню Йорк Рейнджърс води с 2:1 победи в серията);

7-Вашингтон - 2-Бостън 3:4 (Бостън води с 2:1 победи в серията).

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна