Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Златна пролет" награждава победителите

Снимка: Архив

Тази вечер от 20 часа в София лайв клуб е връчването на наградите на  43- тото издание на конкурса на БНР за нова българска поп и рок музика "Златна пролет 2012".

Имаме рекорден брой гласували за двете седмици, в които въртяхме песните, каза в "Преди всички" Хелия Чавдарова, продуцент в програма "Хоризонт".

Хората вече се интересуват от това къде се намира българската музика, каква е тя, какво им харесва и какво не. "Златна пролет" се оформи като общество, в което музикантите могат да бъдат веднъж изпълнители, друг път жури. Чупим границата на "студена война" - аз не мога да се явявам, аз съм голяма звезда, което звучи несериозно. Положителен пример са Стунджи и Елица, които ще открият шоуто, разкри Хелия Чавдарова.

Шоуто ще се излъчи и по телевизията - на 19 май по БНТ1.

Ще бъде връчена и специалната награда на слушателите и журналистическата гилдия, отличие ще има и за дебют. Концертът ще бъде открит от Елица Тодорова и Стоян Янкулов, а гостите ще имат възможността да чуят и специален рецитал на Зона Ц с Васил Пармаков. От 2005 година един от финалистите печели изключителната възможност да представи България с едночасов рецитал на престижния фестивал "Евросоник" в Гронинген /Холандия/. Това са групите БТР, Д-2, Шангри Ла, Гравити Ко, Уикеда, Габи и Фючър Шок.

В звуковия файл можете да чуете интервюто с Хелия Чавдарова и част от песента на "Гравити Ко", която спечели миналогодишния конкурс "Златна пролет".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна