Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Божинов резерва при загубата на "Лече" от "Наполи"

"Фиорентина" победи като гост "Рома" с 2:1 и се отдалечи от зоната на изпадащите
Снимка: БГНЕС

 

Валери Божинов влезе като резерва за "Лече" при домакинската загуба с 0:2 от "Наполи" в среща от 34-ия кръг на италианската Серия А. Българският нападател се появи на терена в 72-та минута на мястото на Джакомаци, но не успя да помогне на своя отбор да обърне развоя на мача. "Наполи" извоюва победата след попадения на Марек Хамшик и Едисон Кавани, а за двата гола асистира Гьокхан Инлер. Победата приближи неаполитанците до 3-то място, даващо право на участие в Шампионската лига. "Наполи" изостава само на точка от третия "Лацио", който загуби от "Новара" с 1:2.

"Интер" също на практика се върна в битката за 3-то място след победа над "Удинезе" като гост с 3:1. Двата отбора делят 5-то място с по 52 точки, с 3 по-малко от "Лацио". Данило даде преднина на "Удинезе" в 6-та минута, но с 2 гола на Уесли Снайдер и 1 на Рики Алварес още до почивката "Интер" обърна мача.

"Рома" загуби изненадващо у дома от "Фиорентина" с 1:2 и изпадна от местата за евротурнирите. Победата пък отдалечи гостите от опасната зона. "Виолетовите" поведоха с гол на Стеван Йоветич във 2-та минута, но капитанът на "Рома" Франческо Тоти изравни в 71-та. Двубоят отиваше към равенство, но в добавеното време Андреа Лацари отбеляза победен гол за "Фиорентина".

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна