Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йордан Недев: Няма законови основания за нова стачка в БДЖ

Снимка: БГНЕС

Ръководството на БДЖ смята, че няма законови основания за нова стачка, за което предупреждават синдикатите. Предстоящите съкращения отдавна са включени в плана за преструктуриране. Изпълнителният директор на дружеството Йордан Недев уточни, че ще бъдат съкратени 400 души в "Товарни превози" и 450 в „Пътнически превози”. В тази бройка са включени 250 души, които ще бъдат съкратени заради спирането на близо 130 влака, обявено още в края на миналата година. Предстоящата оптимизация на персонала е в съответствие с подписания миналата година Колективен трудов договор с профсъюзите, обясниха още от дружеството.

Синдикатите и представители на БДЖ са обсъдили предстоящата оптимизация, но на срещата не е имало никой от ръководството. Според лидера на железничарския профсъюз към КНСБ Петър Бунев, не са им дадени обяснения защо се налага поредното съкращение.

За първите три месеца на 2012 година общите разходи на дружеството са намалели със 62 милиона лева, плавно се изплащат дълговете, отчетоха от БДЖ.

Информацията е на Добрина Карамболова.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени