Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Къде са Братя Галеви? - коментар на "Хоризонт"

Снимка: БГНЕС

Къде са Братя Галеви? – този въпрос коментираха в предаването „От петък до петък“ журналистите от "Хоризонт" Силвия Великова и Николай Христов.

Единият вариант е да разиграват правоохранителната система – нещо, което са правили вече,  другият – да са напуснали страната. Това означава, че или са минали с фалшиви документи, или срещу определена сума са минали през някой граничен пункт. Ако не са в България, говорим за много сериозен пробив, смята Николай Христов.

Защо МВР не знае къде са хора, които от една година са със седемггодишни присъди? За Таки не съм сигурна, че наистина е бил търсен. Въпросът е дали ги търсят или ги чакат да се появят, каза Великова. 

МВР няма как да работи с всички всички чужди служби. Разбира се, работи само с някои. Освен това е факт, че екстрадицията от много страни е много сложна, каза Николай Христов. 

Това е демонстрация за пред европейските служби, които са тук. Има много тълкувания и интерпретации от хора, които не са чели закона. В началото на делото „Октопод“ е също внос на захар, един от „поръчваните" от Петров е именно Гриша Ганчев, така че можем да навържем много неща със задна дата,  отбеляза С. Великова.

Целия коментар на Силвия Великова и Николай Христов чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна