Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Соколов: Братя Галеви показаха, че са над закона

Снимка: БГНЕС

В село Ресилово, общ. Дупница, където се намира имението на т.нар. "Братя Галеви" местните хора ги определят като добри и състрадателни хора. Казват, че Галеви са направили само хубави неща за селото и недоумяват защо са нарочени за престъпници и са получили осъдителни присъди, които трябва да излежават в затвора.

В интервю за предаването "Неделя 150" бившият кмет на град Дупница Първан Дангов каза, че ден преди да бъде обявена присъдата на братя Галеви те се разхождали с луксозните си автомобили и до последно мислели, че ще им се размине.

Ако 2006 г. братя Галеви бяха местен проблем, както твърдеше тогавашният министър на вътрешните работи, какъв е днес? Той стана национален, стана общоевропейски проблем. Пламен Галев и Ангел Христов не са хора за подценяване. Те не са плиткочели мутри, които парадират само с имоти, пари и коли. Те са умни хора, обучавани от държавата. Те са хора на честта. Сигурен съм, че не искат да се говори за тях като за бегълци. Развръзка ще има. Те ще се появят в удобен за тях момент. Аз обаче питам какъв е техният бизнес? Колко данъци са платили? Колко работници имат? Защото към 2006 г. нямаха нито една регистрирана фирма и нито лев платен данък, каза Първан Дангов.

Пламен Соколов, бивш кмет на град Дупница, определи случващото се с Братя Галеви като организиран цирк. Братя Галеви се подиграха с всички нас и показаха, че са над закона, каза Соколов.

Интервютата и репортажа чуйте в звуковите файлове.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна