Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димчо Михалевски: Отворени сме да говорим, но първо Цветанов да се извини на БСП

Снимка: БГНЕС

След като премиерът Бойко Борисов призова депутатите от различните парламентарни групи да се съберат и да посочат коя фирма ще ремонтира опасните мостове, в "12+3" депутатът от БСП Димчо Михалевски заяви, че Министерският съвет е органът, който има цялата изпълнителна власт да решава тези въпроси.

Народното събрание трябва да бъде питано по политики. То не е органът, който да разрешава дали с търг или без търг ще се разрешава нещо. НС може да предложи на МС и да го задържи да изработи една мнгогодишна програма. Той посочи, че обвиненията към предишните управления не са верни, защото преди около 7 години България е направила много сериозен анализ на всичките си мостови съоръжения, заедно с френска консултантска компания. Не е вярно, че 20 години не е положена "нито една четка боя върху съоъженията". Десетки са тези, които бяха ремонтирани, каза Михалевски и даде конкретни примери.

На въпрос ще участват ли депутатите от БСП в дискусията за мостовете, Михалески каза: Първото условие, което ние поставяме, е министър Цветанов да се извини за казаното, че БСП е най-голямото бедствие. Ние сме отворени да говорим за политики.

Чуйте мнението в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна