Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йордан Недев: Между 200 и 300 милиона лева губи БДЖ от картите за служителите и семействата им

Снимка: БГНЕС

Изпълнителният директор на БДЖ Йордан Недев каза в интервю за предаването "Нещо повече", че основанията за днешния протест на железничарите са били, за да декларират синдикатите, че съществуват и че по някакъв начин защитават правата на своите членове, а те да продължат да си плащат членския внос.

Ние имаме намерения да продължим с нашата реформа, която включва и съкращения. По никакъв начин това, което се случва от страна на синдикатите, не ще повлияе на нашите решения, категоричен беше Недев. Според него протестиралите са активисти на КНСБ и нямат нищо общо с железопътния транспорт в България.

На въпрос за картите, за които се твърди, че милиони левове отиват като разход, за да пътуват служители и техните семейства безплатно или с намаление с БДЖ, той обясни, че пропуснатата полза за дружеството е между 200 и 300 милиона лева всяка година. 50 хиляди безплатни карти за цялата мрежа, 42 хиляди легитимации, които дават право на 50 процента отстъпка от тарфите на БДЖ, които се раздват на семействата и още 292 хиляди безплатни билета - тези числа посочи Недев.

Чуйте интервюто в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна