Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СДС започва открит дебат за възраждане на партията

Снимка: БГНЕС

Националният съвет на СДС избира днес свой временен лидер, след като постоянният Мартин Димитров подаде оставка, тъй като стана ясно, че мнозинството от Националния съвет на СДС предпочита самостоятелно участие в следващите избори, а не заедно с ДСБ. Иван Сотиров, член на НС на СДС, и Христо Панчугов, заместник-главен секретар на СДС, коментираха предстоящия избор в ефира на предаването "Преди всички".

НС има консенсус сред всички колеги, че СДС трябва да започне много открит дебат не само вътре в партията за бъдещето на СДС, за възраждане на СДС. Трябва веднага да започнем този дебат, той трябва да бъде част от вътрешната кампания за избор на постоянен председател. Ние без друго доста време загубихме през изминалите години с въпроса с кого и как ще се коалираме и с персонални проблеми, каза Сотиров.

Силно се надявам, че временният председател, който ще бъде избран днес и който трябва да подготви начина, по който да се проведат вътрешнопартийните избори в СДС, ще улесни процеса, в който наистина да се сблъскат две визии за начина, по който ще се развива СДС, а не просто да си говорим за едно или друго мнозинство, или за една или друга коалиция. За съжаление десните избиратели се умориха от разделения и се умориха от хора, които нямат какво да им предложат, освен да спорят помежду си кой е по-добър, заяви Панчугов.

Чуйте цялото интервю с Иван Сотиров и Христо Панчугов в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени