Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Федерацията отвръща на удара: Приемаме все още неподадената оставка на Радо Стойчев

Членовете на Управителния съвет на федерацията ни по волейбол отговориха на нападките на Радостин Стойчев и обявиха исканията му за абсурдни
Снимка: Марин Маринов за Sportal

 

Президентът на федерацията ни по волейбол Данчо Лазаров даде пресконференция заради отказа на Радостин Стойчев да води националния отбор и заради подадената оставка от страна на треньора.

"До този момент не е постъпила оставката на Стойчев. Редно е да постъпи като документ. Целият щаб на отбора е в пълен състав. Списъкът със отбора за турнира в Аржентина е уточнен. Старши треньор ще бъде Найден Найденов. Отборът ще бъде воден от него и от Георги Петров. Проведохме среща с целия щаб на
националния отбор. Оставката на Стойчев ни изненада. Ние очаквахме той да продължи да води отбора и на олимпийските игри. Под негово ръководство тимът спечели квалификацията. Оставката му не беше приета с възторг от членовете на Управителния съвет. Заради обстоятелствата сме принудени да взимаме бързи решения. Едни състезатели ще заминат за турнирите в Португалия и Аржентина, а други - ще излязат в почивка", заяви Лазаров.

Президентът на федерацията призна, че решението Стойчев да бъде освободен е било прибързано. Това се случи след първата олимпийска квалификация в София.

"Прибързахме с неговото освобождаване, но след това Управителният съвет отмени решението си и даде шанс на Радостин да води отбора. Лично помолих Бойко Борисов да убеди Стойчев да остане на поста. Благодаря на премиера. След срещите с него Стойчев искаше от нас неизпълними неща. Това е абсурд. Не може да си дадем оставките пред него. С подкрепата на правителството добихме правото на домакинство в две олимпийски квалификации. Всичките турнири струват над 2 милиона лева", каза още Лазаров.

Радостин Стойчев получи покана от страна на федерацията да участва на Общото събрание на централата в четвъртък. Членът на Управителния съвет Любо Ганев също се изказа по темата с претенциите на вече бившия селекционер Стойчев.

"Договорът му не е стандартен договор за треньор. Контрактът е между 30 и 40 страници. Радостин Стойчев не може да създаде нищо. Той е взет за треньор", каза Ганев. От БФВ разкриха, че заплатата на Радостин Стойчев е 120
хиляди евро
на сезон. Вицепрезидентът на родната волейболна централа Иван Тодоров обвини Стойчев, че се опитва да намеси политиката в решаването
на спортни проблеми.

Капитанът на българския национален отбор по волейбол Владимир Николов коментира най-важните теми от последните дни, които засягат бъдещето на "трикольорите". Опитният Николов няма да пътува за турнира в Аржентина от Световната лига, като все още не се знае дали ще играе на турнира в Португалия.

"Няма да пътувам за Аржентина, ще тренирам по индивидуална програма, няма да имам много волейболни тренировки. Ще се подготвям за финалите на Световната лига. Не е ясно кой ще ни тренира. Ще наблегна на физическата подготовка. Все още не се знае дали ще играя на турнира в Португалия", заяви Николов.

Той не пропусна темата около отказването от националния отбор на селекционера Радостин Стойчев и на Матей Казийски.

"Не съм говорил с Радостин Стойчев. Били сме и в други тежки ситуации. Без Матей Казийски ще бъдем по-слаби. Ако има нещо, което мога да направя, ще го направя, за да върна Матей в отбора. Създаде се напрежение, но трябва да гледаме напред. Ние трябва да правим това, което умеем най-добре - да играем
волейбол. Не са ни питали дали искаме Радостин Стойчев за треньор. Стойчев е професионалист. Не знам нищо по въпроса за новия треньор. Каквото и да ви кажа, все ще излезе лошо. Не съм бил поканен на срещата с премиера и това не е редно", каза Николов.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна