Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Южната дъга от Околовръстния път на София беше официално открита

Снимка: БГНЕС

Вече е напълно готова Южната дъга от Околовръстния път на София и по нея може да се пътува. Лентата преряза премиерът Бойко Борисов.

Участъкът от пътя е завършен два месеца и половина предсрочно. Кметът на София Йорданка Фандъкова отбеляза, че от няколко години се говори за вътрешния южен ринг, който почти е завършен с изграждането на тази отсечка от бул. "Ал. Малинов" до бул. "България". Вече има осигурено финансиране за цялостната реконструкция на бул. "Ал. Малинов" заедно с продължението на метрото.

Това е поредното доказателство, че екипната работа между общината и държавата всъщност осигурява най-голямата полза за града. Всички градоустройствени процедури се поемат от Столичната община, а финансирането и изграждането се поемат от държавата. Благодаря от името на всички, особено живеещите в южните квартали, вече тапа тук няма да има, а ще има едно спокойно преминаване. Да е безаварийно желая, каза Фандъкова.

Премиерът Бойко Борисов заяви, че това е мястото, където може би е проявил най-силната политическа воля, за да го има днес.

Аз си правех тук експерименти. Идвах от време на време в събота и неделя и заставах там на задръстването, за да видя колко хора ще ме напсуват и трябва да ви кажа в мойта социология нямаше нито един такъв случай. Всички търпеливо минаваха, защото виждаха с какви темпове се строи тази дъга, нямаше шанс да се случи. Изнудваха ни мутри, изнудваха ни собственици, изнудваха ни бензиностанции, автокъщи, какво ли не беше тука, разказа Борисов.

 

По публикацията работи: Таня Милушева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна