Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любка Качакова: Ние сме партия, освободена от службогонци

Снимка: Дневник

Любка Качакова, един от кандидатите за лидер на НДСВ на предстоящия конгрес, отговори в "Преди всички" на въпросите на Силвия Великова:

На въпроса има ли смисъл да работя за партията си, отговорих с „да“. Имаме шанс да върнем привържениците си. Моята номинация не е противопоставяне на сегашното ръководство. Оценяваме усилията за запазване на партията, но ни трябва повече активност и ново лице. На местно ниво имаме активни структури. Трябва да се говори повече за това какви политики, управленчески решения и реформи предлагаме. Ние сме партия, освободена от службогонци, и с това можем да спечелим. Всяка партия трябва да работи преди изборите за самостоятелно явяване. Това е по-честно. До изборите трябва да работим повече, по-малко разговори за коалиране, това размива идентичността.

Трябва да излезем от етапа на самосъжалението. Уроците са научени. Аз съм от хората, които искат приемственост, но и развитие. Когато една партия е на дъното, всеки, който се кандидатира, трябва да има кураж. Водихме разговори с Огнян Герджиков, Соломон Паси и Гергана Паси. Щях да бъда много щастлива, ако бяха приели номинация за лидери. Правя го само защото съм убедена, че мога да бъда полезна и че промяна трябва именно сега. Виждам като потенциални партньори партията на М. Кунева, ДСБ и СДС, каза още Л. Качакова. 

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

По публикацията работи: "Преди всички"
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна