Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христина Христова беше преизбрана за председател на НДСВ

Снимка: БГНЕС

Делегатите на Шестия национален конгрес на НДСВ преизбраха лидера на партията Христина Христова. Тя се включи в надпреварата със столичния съветник Любка Качакова. Репортаж от конгреса на Виолета Ашикова:

448 гласа от 637 валидни бюлетини получи досегашният председател на партията Христина Христова. По време на конгреса, продължил 9 часа, делегатите избраха ново ръководство на НДСВ, приеха визия за управлението на страната и отчета за дейността на досегашното ръководство. В обръщения към делегатите двете кандидатки за поста лидер на партията отправиха своите пожелания.

Любка Качакова обеща да скъси дистанцията между централата в София и местните структури: "Зная как и мога да работя всеотдайно за общата цел. И тази промяна ми трябва сега - с нова енергия, нов заряд и нови лица."

Христина Христова от своя страна подчерта: "Аз нямам кукловод, предполагам, че сте наясно. Зад гърба си имам две години и половина стотици срещи с вас, навъртени хиляди километри, десетки нови организации."

След избора й Христина Христова посочи политическата полока на НДСВ: "Консолидация, обновление, отваряне на партията към хората, устойчивост, разумни политики с други политически субекти."

Бъдещето е на коалиционните правителства, което ще гарантира спокойствието и разумното управление, смята Христина Христова и подчерта, че НДСВ е отворена както за формацията на Меглена Кунева, така и за всички други с близки идеи.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна