Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лиляна Павлова: Толкова много асфалтираме, че не ни стигат материалите

Снимка: БГНЕС

Министерството на регионалното развитие и благоустройството навършва 130 години. Министър Лиляна Павлова припомни в предаването "Неделя 150", че министерството е създадено с указ на княз Александър Батенберг през 1882 г. В сряда /27.06/ ще празнуваме 130 – годишнината. Честването ще бъде отбелязано с изложба в градинката между Софийския университет и Народното събрание. Изложбата ще се състои от 120 пана от историята на МРРБ, отбеляза министър Павлова.

Комисарят по регионална политика Йоханес Хан идва на посещение у нас следващата седмица, съобщи министър Лиляна Павлова. На 30 юни той ще бъде в България. Целта му е да направи обществен дебат по Дунавската стратегия. Срещата ще бъде във Видин. Хан ще направи инспекция на моста Видин – Калафат, каза Лиляна Павлова.

Министърът на регионалното развитие прогнозира, че ни чака горещо лято с много строене. Понякога не ни стига битумът, асфалтът и камъкът, който ползваме за асфалтирането. Толкова много асфалтираме, че не ни стигат материалите, сподели министър Павлова. В предаването "Неделя 150" тя съобщи, че на 1 юли еврокомисарят Йоханес Хан и министър – председателят ще прережат лентата на ЛОТ 2 на магистралата от Стара Загора до Нова Загора.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна