Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николета Даскалова: Липсата на критика в традиционните медии стряска

Снимка: БГНЕС

От Лабораторията за медиен мониторинг на Фондация "Медийна демокрация" днес ще представят резултатите си от мониторинга на медийната среда в контекста на актуалните общественополитически процеси. Какви са данните в картата на медийните зависимости, в ефира на предаването "Преди всички" коментар по темата направи Николета Даскалова:

Близостта на медиите до властта продължава да ни стряска. Стряска ни по-скоро липсата на достатъчно критика, на достатъчно независимост от определени политически и икономически интереси. Това явление не е повсеместно. Избягваме да генерализираме, защото медиите се различават. Голямата разделителна линия, както видяхме от последните събития, минава по линията традиционни медии и медиите на гражданите - медиите в интернет. Не новинарските сайтове, не медиите с определена редакционна политика, а съдържанието, което самите граждани публикуват, каза събеседничката.

Ожесточеността на новите медии към традиционните се дължи на убедеността, че традиционните медии са икономически и политически обвързани със статуквото, обясни още Даскалова.

Чуйте цялото интервю с Николета Даскалова в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна