Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Електроразпределителните дружества: Ще бъдем много коректни в отчитането

Снимка: Архив

Зорница Генова от ЧЕЗ и Мария Димитрова от Е.ОН коментираха в "Преди всички" готовността на електроразпределителните дружества за отчитане по повишените цени на електроенергията. 25 хил. клиенти на едното дружество са подали самоотчети по телефона или в центровете за услуги. За другото това са направили 2 хиляди клиенти.

Електроразпределителните дружества разполагат с ясен механизъм за отчитане, увериха представителите им. Например, ако периодът на отчет е от 10 юни до 10 юли и са отчетени 300 киловатчаса, системата ще разпредели 200 по-стари цени и 100 - по-нови. Ако не сме си били вкъщи в периода на по-скъпия ток и не сме харчили, можем да подадем жалба. Ако успеем да докажем твърдението си, жалбата ще бъде уважена, поясниха от дружествата. От дружествата заявиха още, че като цяло не отчитат завишен брой жалби в период на промяна на цените на електроенергията. 

На фактурата ще има два ценови периода – до 30 юни и след това. Всички данни ще бъдат регистрирани категорично и пределно ясно, увериха от електроразпределителните дружества. 

Целия разговор по темата за отчитането на тока по новите цени можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: "Преди всички"
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна