Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Еврогрупата ще има заседание и на 20 юли

Пиер Московиси
Снимка: ЕПА / БГНЕС
Заседание на Еврогрупата ще се проведе и на 20 юли, съобщи френският министър на финансите Пиер Московиси, цитиран от Франс прес. То ще бъде посветено на мерки за справяне с дълговата криза, която заплашва цялата еврозона. По думите на Московиси, ключовата среща утре на министрите на финансите от зоната с единна валута ще приведе в действие по-ранни решения за борба с кризата. След това ще има още една среща през юли, мисля, че на 20 юли, допълнил той.

Московиси се срещна с италианския премиер Марио Монти по-рано днес в южния френски град Екс-ан-Прованс. След срещата той заяви, че трябва да се отиде по-далеч, за да се помогне на испанските банки и да има бързо придвижване към по-строги банкови регулации, така че да се ускорят спасителните планове за затруднените кредитори.

Срещата на върха на Европейския съюз от 28 и 29 юни беше приветствана като пробив и на нея беше обещан свеж капитал за страдащите от кризата испански банки. Освен това беше планиран европейски банков съюз, припомня Франс прес.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени