Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Езотеричната литература се търси все повече

Снимка: Архив

Езотеричната литература се търси все повече, показва проверка на "Хоризонт". Дали ерата на търсещите духовно знание е настъпила - книжари и библиотекари не дават еднозначен отговор. 

Хит в езотериката са книгите на Джошуа Стоун, Дорин Вeрчe, на българките Тина Електра и Нина Ничева, антропософията на Рудолф Стайнър и историческите книги за произхода на българите. Все по-често младите хора търсят езотеричното знание, разказа Илка Георгиева от специализирана книжарница:

Хората идват да търсят определени заглавия, но има и такива, особено от младите, които сега се докосват до този тип литература и не знаят от къде да тръгнат.

В столичната библиотека най-посещаваният отдел е за религия, психология и философия. Все по-често родителите купуват книги как да общуват с децата си, казва Наталия Хасид, консултант в отдела:

Идват доста родители, които се интересуват, и мъже, не само майки, искат нещо за своите деца да научат, да са подготвени, децата са от една страна по-интелигентни, от друга страна емоционалността им е доста различна от нашата, по-проницателни са, по-малко са склонни да се подчиняват на априорни заповеди.

По публикацията работи: Гергана Хрисчева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна